Չկա այնպիսի մի հայ, որ չի լսել հայտնի գավառի գաթայի մասին։ Իսկ ով էլ մեկ անգամ փորձել է, հաստատ համը չի մոռանա։
Ինչպես հայտնի է, գավառի գաթան հայկական խոհանոցի ամենասիրված քաղցրավենիքներից է։
Այսօր ձեզ ենք առաջարկում շատ հաջողված բաղադրատոմս, որից ստացվում է անչափ համեղ գաթա։ Ոչ ոք չի հրաժարվի, նույնիսկ ամենախիստ դիետային հետևող մարդը չի կարողանա դիմակայել բույրին ու ախորժելի տեսքին։
Եվ այսպես, խմորի համար՝
1,5 բաժակ մածուն կամ թթվասեր,
250 գ կարագ,
1 բաժակ շաքարավազ,
600 գ ալյուր,
1 թեյի գդալ սոդա վանիլին:
Խորիզ`
1 բաժակ շաքարավազ,
1 բաժակ ալյուր,
200 գ կարագ վանիլին:
Պատրաստման եղանակը և մնացած մանրամասները կարող եք դիտել տեսանյութում․