Բորբոքումն օրգանիզմի արձագանքն է պաթոգենի ներթափանցմանը, դա պաշտպանական մեխանիզմ է, որն արագացնում է մարմնի ապաքինումն ու վերականգնումը: Երբ մարմինը վերադառնում է նորմայի, բորբոքումը պետք է աստիճանաբար թուլանա եւ դադարի: Այնուամենայնիվ, որոշ դեպքերում այն վերածվում է քրոնիկ վիճակի, եւ դա լուրջ սպառնալիք է ստեղծում առողջության համար՝ մեծացնելով տարբեր հիվանդությունների, ներառյալ քաղցկեղի ռիսկերը:
Ստորեւ թվարկված մթերքներն ունեն ամենաուժեղ հակաբորբոքային ազդեցությունները: Դրանց օգտագործումը զգալիորեն բարելավում է օրգանիզմի պաշտպանությունը բորբոքումից առաջացած հիվանդություններից, գրում է Food News պորտալը։