Միկրոալիքային վառարանի ճառագայթումը կարող է փոխել ճարպերի կառուցվածքը: Միկրոալիքային ճառագայթման ալիքները, որոնց օգնությամբ սնունդը տաքացնում են միկրոալիքային վառարանում, կարող են բացասաբար ազդել որոշ սննդային նյութերի վրա՝ դրանք վնասակար դարձնելով առողջության համար, Sputnik ռադիոյին տված հարցազրույցում ասել է սննդաբան Ռիմմա Մոիսենկոն, փոխանցում է Total.kz-ն։ Սնունդը միկրոալիքային վառարանում տաքացնելը հարմար է, սակայն որոշ դեպքերում դա կարող է հանգեցնել տհաճ հետեւանքների։ Միկրոալիքային ճառագայթումը կարող է փոխել ճարպերի կառուցվածքը:
Օրվա աստղագուշակ
«Ճարպեր պարունակող մթերքները միկրոալիքային վառարանում տաքացնելը վտանգավոր է։ Ճառագայթներն ազդում են մոլեկուլների վրա և կարող են փոխել ճարպերի քիմիական կառուցվածքը: Բնական ճարպերը կարող են վերածվել տրանս ճարպերի (չհագեցած ճարպերի անառողջ տեսակ): Օրինակ, կաթը չպետք է տաքացվի միկրոալիքային վառարանում, դա վերաբերում է նաև մանկական կաթին: Կենդանական ճարպերը կաթում կենթարկվեն քիմիական փոփոխության»,- զգուշացրել է Մոիսենկոն։
Արագ սնունդը, որն արդեն պարունակում է տրանս ճարպեր, կարող է թունավոր դառնալ միկրոալիքային վառարանում տաքացնելիս, շարունակել է նա:
«Հատկապես վտանգավոր է միկրոալիքային վառարանում տաքացնել արագ սննդամթերքը։ Մինչ բնական ճարպերը միկրոալիքային վառարանների ազդեցության տակ կարող են վերածվել տրանս ճարպերի, արագ սննդի տրանս ճարպերը կարող են վերածվել թունավոր ձևերի: Բացի այդ, ֆասթֆուդը, մենք չգիտենք, թե իրականում ինչ է պարունակում»,- պարզաբանեց մասնագետը։