ՌԴ Առողջապահության նախարարության գլխավոր ուռուցքաբան, ՌԴ ԳԱ ակադեմիկոս Անդրեյ Կապրինը պատմել է երեք կատեգորիայի ապրանքների մասին, որոնք հրահրում են ստամոքսի և աղիների քաղցկեղ:
Օրվա աստղագուշակ
Բժիշկը հորդորեl է սննդակարգից հեռացնել կամ գոնե նվազեցնել ապխտած, կծու և յուղոտ մթերքների քանակը։
Նրա խոսքով՝ հենց այս երեք կատեգորիայի մթերքներն են զգալիորեն մեծացնում աղիների եւ ստամոքսի քաղցկեղի առաջացման վտանգը։
Փոխարենը Կապրինը խորհուրդ է տվել ավելի շատ բանջարեղեն, մրգեր ուտել և, առհասարակ, փորձել հավասարակշռված սնունդ ընդունել, որպեսզի օրգանիզմը ժամանակին ստանա իրեն անհրաժեշտ վիտամիններն ու հանքանյութերը։
բժշկական գիտությունների թեկնածու, ՌԴ Բժշկական գիտությունների ակադեմիայի կլինիկական ուռուցքաբանության ինստիտուտի ավագ գիտաշխատող Եվգենի Չերեմուշկինն էլ ասել է, որ երշիկեղենը, ինչպես նաև քաղցր ըմպելիքներն ու արագ սնունդը կարող են ենթաստամոքսային գեղձի քաղցկեղ առաջացնել։
Նյութը սիրով ձեզ համար հրապարակման պատրաստեց Goodblog.am-ը