ՊԵՏՔ Է ԻՄԱՆԱԼ. 12 մթերքներ, որ պաշտպանում են քաղցկեղից

Ուռուցքաբաններից շատերը կարծում են, որ քաղցկեղի ամենաարդյունավետ կանխարգելումը առողջ սննդակարգն է:

 

Փորձնականորեն հայտնաբերվել են որոշ ապրանքներ, որոնց կանոնավոր օգտագործումը օգնում է նվազեցնել քաղցկեղի առաջացման վտանգը։

 

Ահա, այդ մթերքները.

 

1 սխտոր. Այն պարունակում է միացություններ, որոնք պաշտպանում են քաղցկեղից, հատկապես այնպիսի տեսակներից, ինչպիսիք են մաշկի, հաստ աղիքի և թոքերի քաղցկեղը։

 

2 բրոկկոլի, ինչպես նաև սովորական, ծաղկակաղամբ և բրյուսելյան կաղամբ։ Պարունակում է հզոր հակաօքսիդանտներ, որոնք կարող են նվազեցնել կրծքագեղձի ուռուցքների և քաղցկեղի այլ տեսակների առաջացման վտանգը:

 

 

Հավանաբար, կաղամբում պարունակվող իզոթիոցիանատ նյութը թունավոր է վնասակար բջիջների համար։ Այնուամենայնիվ, դա ոչ մի կերպ չի ազդում նորմալ բջիջների վրա:

 

3 ամբողջական ձավարեղեն. Պարունակում են տարբեր հակաքաղցկեղային միացություններ, ներառյալ հակաօքսիդանտներ, մանրաթելեր և ֆիտոէստրոգեններ:

 

Հացահատիկային և ամբողջական ձավարեղենի մեծ քանակությամբ ուտելը կարող է նվազեցնել հաստ աղիքի քաղցկեղի զարգացման ռիսկը

 

4 կանաչի մուգ տերևներով։ Կարոտինոիդների հարուստ աղբյուր։ Նրանք օրգանիզմից հեռացնում են վտանգավոր ռադիկալները՝ թույլ չտալով նրանց քաղցկեղ առաջացնել։

 

5 խաղող (կամ կարմիր գինի): Պարունակում է ռեսվերատրոլ, որը համարվում է ուժեղ հակաօքսիդանտ, որը կարող է կանխել բջիջների վնասումը:

 

6 Կանաչ թեյ. Այն պարունակում է ֆլավոնոիդներ, որոնք կարող են կանխել կամ դանդաղեցնել քաղցկեղի մի քանի տեսակների զարգացումը, այդ թվում՝ հաստ աղիքի, լյարդի, կրծքագեղձի և շագանակագեղձի քաղցկեղը:

7 լոլիկ. Լիկոպեն կոչվող միացության աղբյուրը, որն օգնում է կանխել շագանակագեղձի, կրծքագեղձի, թոքերի և ստամոքսի քաղցկեղը:

 

  1. Հապալաս. 8 հատ հապալաս. Բոլոր տեսակի հատապտուղներից դրանք պարունակում են ամենաօգտակար միացությունները, որոնք կանխում են ցանկացած տեսակի քաղցկեղի առաջացումը։

 

9 Կտավատի սերմ. Այն պարունակում է լիգնաններ, որոնք կարող են հակաօքսիդանտ ազդեցություն ունենալ մարմնի վրա և արգելափակել կամ ճնշել քաղցկեղային փոփոխությունները:

 

10 սունկ. Շատ տեսակներ համարվում են օգտակար նյութերի աղբյուրներ, որոնք օգնում են օրգանիզմին պայքարել քաղցկեղի դեմ և ամրապնդել իմունային համակարգը:

 

11 Ծովային ջրիմուռներ. Դրանք պարունակում են թթուներ, որոնք օգնում են թոքերի քաղցկեղի բուժմանը։

 

12 Ցիտրուսային մրգեր. Գրեյպֆրուտները պարունակում են մոնոտերպեններ, որոնք օգնում են նվազեցնել բոլոր տեսակի քաղցկեղի զարգացման ռիսկը՝ հեռացնելով քաղցկեղածին նյութերն օրգանիզմից: Որոշ լաբորատոր հետազոտություններ ցույց են տվել նաև, որ գրեյպֆրուտները կարող են կանխել կրծքագեղձի քաղցկեղի զարգացումը: Նարինջն ու կիտրոնը պարունակում են լիմոնեն, որը խթանում է իմունային բջիջների (օրինակ՝ լիմֆոցիտների) աշխատանքը, որոնք ոչնչացնում են քաղցկեղի բջիջները:

 

Նյութը սիրով ձեզ համար հրապարակման պատրաստեց Goodblog.am-ը

 

Կիսվել սոց․ ցանցերում ՝
Goodblog - Ժամանցային բլոգ