Ծերության ժամանակ պետք է հատուկ ուշադրություն դարձնել սննդակարգին, քանի որ դրանից կարող է կախված լինել ողջ օրգանիզմի առողջությունը։ Պարզվել է, որ որոշ ապրանքներ կարող են փոխարինել բազմաթիվ հաբերի, ինչպես նաև բուժել մարդուն գրեթե ցանկացած հիվանդությունից։
Հայտնի բժիշկ Միխայիլ Գինզբուրգն ասել է, որ յուրաքանչյուր տարեց մարդու սննդակարգը պետք է ներառի բուլղարական պղպեղ, քանի որ այն կարող է առավելագույն օգուտ բերել առողջությանը։
Պարզվել է, որ բուլղարական պղպեղն օգնում է կանխել հոդատապը, աթերոսկլերոզը, շաքարախտը և հիպերտոնիան։ Այնուամենայնիվ, ցանկալի էֆեկտ ստանալու համար այն պետք է օգտագործել շաբաթական առնվազն մի քանի անգամ։
«Պղպեղի մեջ հայտնաբերված կալիումը և մագնեզիումը շատ օգտակար են սրտանոթային հիվանդությունների կանխարգելման համար: Կարոտինոիդներն օրգանիզմում գործում են որպես հակաօքսիդանտներ»,- ասել է Միխայիլ Գինցբուրգը։
Բուլղարական պղպեղի շնորհիվ կարելի է ոչ միայն բարելավել ինքնազգացողությունը, այլև երկարացնել կյանքը, սակայն այս ապրանքը դեռևս ունի որոշակի հակացուցումներ։ Պետք է խուսափեք պղպեղ ուտելուց, եթե ունեք գաստրիտ, ստամոքսի թթվայնության բարձրացում, պեպտիկ խոց ու պանկրեատիտ:
ՄԱՆՐԱՄԱՍՆԵՐԸ՝