Պաղպաղակի ամենաառողջ տեսակը կաթնային պաղպաղակն է, այն ունի ամենաքիչ յուղայնությունը և կալորիականությունը, որով կարելի է շաբաթական երկու-երեք անգամ չվնասել ձեր առողջությանը.
Օրվա աստղագուշակ
«Կարևոր սկզբունքն ամեն ինչում չափավորությունն է, ներառյալ պաղպաղակը, ընդհանուր առմամբ, ինչպես աղանդերի դեպքում, շաբաթական երկու կամ երեք անգամ պաղպաղակ ուտելն անվտանգ է առողջության համար», — ասում է սննդաբանը։
Նա պարզաբանեց, որ կարելի է ուտել մեկ չափաբաժին, որը կազմում է մոտ 100 գրամ։
Եթե ընտրում եք պաղպաղակի այն տեսակը, որն ամենաառողջարարն է, ապա, ըստ դիետոլոգի, պետք է նախապատվությունը տալ կաթնային պաղպաղակին, քանի որ այն ավելի քիչ յուղոտ է և բարձր կալորիականությամբ՝ համեմատած սերուցքի և պաղպաղակի հետ։
«Լավագույն տարբերակը բնական պաղպաղակն է, որպեսզի այն պարունակի նվազագույն քանակությամբ արհեստական հավելումներ, կոնսերվանտներ և բուրավետիչներ, այսինքն՝ որքան փոքր լինի բաղադրիչների ցանկը, այնքան լավ»,-Բացատրել է սննդաբանը։
ՄԱՆՐԱՄԱՍՆԵՐԸ՝
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Goodblog.am-ը