Այս մթերքները երբեք մի պահեք սառնարանում․․ Սառնարանում հայտնվելուց հետո դրանք անգամ կարող են վնասակար դառնալ

Միացրեք մեզ Telegram-ում

Մեզանից շատերը սովոր են մտածել, որ սննդամթերքը պահելու լավագույն վայրը սառնարանն է։ Սակայն քչերը գիտեն, որ ցրտին ենթարկվելիս որոշ մթերքներ շատ ավելի արագ կորցնում են իրենց համն ու կառուցվածքը, մգանում, փչանում և նույնիսկ վնասակար են դառնում առողջության համար


Օրվա աստղագուշակ


 

Կարտոֆիլ

 

Կարտոֆիլի մեջ պարունակվող օսլան ցածր ջերմաստիճանի ազդեցության տակ վերածվում է շաքարի՝ դրանով իսկ զգալիորեն փոխելով արտադրանքի համը։ Բացի այդ, կարտոֆիլը զգալիորեն մեծացնում է ակրիլամիդի քանակը, որը վնասակար քաղցկեղածին է։

 

Բանան

 

Սառը դադարեցնում է արևադարձային մրգերի հասունացման գործընթացը, ուստի սառնարանում պահված կանաչ բանանը երբեք չի հասունանա: Բացի այդ, ցածր ջերմաստիճանի դեպքում բանանը ոչ միայն տհաճ համ է ստանում, այլև փչացնում է մոտակա բոլոր ապրանքները՝ պատճառ դառնալով արագ փտելու։

 

Լոլիկ

 

Ճիշտ այնպես, ինչպես բանանը, երբ ենթարկվում է ցածր ջերմաստիճանի, լոլիկը դադարեցնում է հասունացման գործընթացը: Ավելին, սառնարանում լոլիկը դառնում է ավելի փափուկ և կորցնում է իր համը։

 

Լավագույն տարբերակը լոլիկը մութ ու զով տեղում պահելն է։

 

Հաց            

 

Բավականին հաճախ կարելի է հանդիպել սառնարանում հաց պահելուն, ինչը լավ չէ դրա համար։ Շատ դեպքերում հացն իսկապես չի բորբոսնելու և կպահպանի իր սկզբնական տեսքը, սակայն բարձր խոնավության պատճառով այն կլանելու է մոտակա մթերքների հոտերը և ավելի արագ հնանում։

 

Մեղր

Մեղրը սառնարանում արագ բյուրեղանում է և կորցնում իր օգտակար հատկությունները, ինչպես նաև կլանում է օտար հոտերը, նույնիսկ եթե պահվում է ամուր փակ կափարիչով տարայի մեջ։

 

Ձմերուկ

 

Ձմերուկն ավելի լավ է ուտել գնելուց անմիջապես հետո, քանի որ այն պարունակում է ավելի շատ հակաօքսիդանտներ, քան սառնարանում պահված ձմերուկը: Շատերը կպնդեն, որ սառը ձմերուկն ավելի համեղ և նույնիսկ ավելի հյութալի է: Սա ճիշտ է, բայց այն ավելի քիչ առողջարար է, քան սենյակային ջերմաստիճանում պահվողը։

 

Ռեհան

 

Շատերը խոտաբույսեր են պահում սառնարանի դռների դարակներում, բայց սա ռեհան պահելու լավագույն վայրը չէ։ Սառնարանում ռեհանն ավելի արագ է թառամում և կլանում հարևան մթերքների հոտերը։ Կանաչու պահպանման լավագույն տարբերակը քաղցրահամ ջրով տարան է։

 

Սուրճ

 

Սուրճն իր բույրով կթափանցի սառնարանի ողջ մթերքների մեջ, և այն կկորցնի իր համը։ Ուստի ավելի լավ է սուրճը պահել զով, մութ տեղում, օրինակ՝ խոհանոցի պահարանում։

 

ՄԱՆՐԱՄԱՍՆԵՐԸ՝

 

 

 

Նյութը հրապարակման պատրաստեց Goodblog.am

 

Կիսվել սոց․ ցանցերում ՝
Goodblog