Անվանվել է թիվ մեկ ամենաառողջ պանիրը՝ այն ունի ամենաքիչ հագեցած ճարպերը

Արժե ընտրել ավելի քիչ հագեցած ճարպերով և ավելի շատ սպիտակուցներով պանիրներ, հայտնում է Sports.kz-ը՝ Unian.net-ին հղումով։ Պանիրն ունի հարուստ խոհարարական պատմություն. մարդիկ այն պատրաստում են ավելի քան 4000 տարի: Դուք կարող եք այն ինքնուրույն ուտել, ավելացնել այն սենդվիչի մեջ կամ շաղ տալ այնպիսի համեղ ուտեստի վրա, ինչպիսին է պիցցա կամ լազանյա:


Օրվա աստղագուշակ


Այժմ պանրի 2000 տեսակ կա, ուստի այն հարցին, թե որ պանիրն է ամենաառողջարարը, այնքան էլ հեշտ չէ պատասխանել։ Ըստ Today.com-ի, գիտական ​​հետազոտությունները հաստատում են, որ պանիրն ունի առողջության օգուտներ:

Դիետոլոգ Նատալի Ռիզոյի կարծիքով՝ կաթնաշոռը, հավանաբար, ամենաառողջարար պանրի տեսակն է։ «Այն ունի ավելի քիչ հագեցած ճարպ և ​​ավելի շատ սպիտակուց, քան մյուս պանիրները», — բացատրում է նա: Rizzo-ն խորհուրդ է տալիս ընտրել ցածր յուղայնությամբ սորտեր՝ նշելով, որ դրանք դեռ համեղ են։ Մեկուկես բաժակ ցածր յուղայնությամբ (2%) կաթնաշոռը պարունակում է՝ — 90 կալորիա — 12 գրամ սպիտակուց — 2,5 գրամ ճարպ — 5 գրամ ածխաջրեր — 125 միլիգրամ կալցիում (10% DV):

ՄԱՆՐԱՄԱՍՆԵՐԸ՝

Կիսվել սոց․ ցանցերում ՝
Goodblog - Ժամանցային բլոգ