Կանխարգելում է քաղցկեղը, հակաօքսիդանտներ է պարունակում, բարելավում է ուղեղի աշխատանքը. կարելի՞ է ուտել մգացած խնձորները

Միացրեք մեզ Telegram-ում

Բաց օդում սեվացած խնձորները կարելի է ուտել։ Դա պայմանավորված է ոչ թե երկաթի, այլ բույսերի պոլիֆենոլների և թթվածնի ռեակցիայով: Խնձորի մեջ հայտնաբերված պոլիֆենոլները օգտակար հատկություններ ունեն օրգանիզմի համար, այդ թվում՝ որպես հակաօքսիդանտ և հակաբորբոքային միջոց:


Օրվա աստղագուշակ


Խնձորը ոչ միայն համեղ է, այլեւ առողջարար։ Ահա մի քանի պատճառ, թե ինչու է խնձորն օգտակար ձեր առողջության համար.

Վիտամինների և հանքանյութերի հարուստ աղբյուր է: Խնձորը պարունակում է վիտամին C, որն օգնում է ամրապնդել իմունային համակարգը, ինչպես նաև վիտամին A, որը կարևոր է աչքերի առողջության համար: Դրանք պարունակում են նաև կալիում, որն օգնում է կարգավորել արյան ճնշումը։

Հակաօքսիդանտներ. Խնձորը պարունակում է հակաօքսիդանտներ, որոնք օգնում են օրգանիզմը պաշտպանել ազատ ռադիկալներից, որոնք կարող են վնասել բջիջները և նպաստել տարբեր հիվանդությունների առաջացմանը:

Ուղեղի առողջության բարելավում. Հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ կանոնավոր խնձոր ուտելը կարող է օգնել բարելավել հիշողությունը և ճանաչողական գործառույթը:

Քաղցկեղի կանխարգելում. Որոշ հետազոտություններ ցույց են տալիս, որ կանոնավոր խնձոր ուտելը կարող է նվազեցնել քաղցկեղի որոշ տեսակների զարգացման ռիսկը:

Ընդհանուր առմամբ, խնձորը հիանալի ընտրություն է նրանց համար, ովքեր ցանկանում են պահպանել իրենց առողջությունն ու բարեկեցությունը:

ՄԱՆՐԱՄԱՍՆԵՐԸ՝

Կիսվել սոց․ ցանցերում ՝
Goodblog