Գաստրոէնտերոլոգ Մարիա Կոմբարովան խոսել է այս ձմերուկի չափից շատ ուտելու հետևանքների մասին:
Մասնագետի խոսքով՝ ձմերուկը պարունակում է մեծ քանակությամբ վատ մարսվող ածխաջրեր՝ ֆրուկտոզա, մանիտոլ ու ֆրուկտաններ։
«Մեր օրգանիզմը կարող է յուրացնել այս ածխաջրերի սահմանափակ քանակությունը մեկ կերակուրի ընթացքում, եթե մենք միանգամից կես ձմերուկ ուտենք, ապա շատ մեծ հավանականություն կա, որ կունենանք մետեորիզմ, այսինքն՝ գազեր և փորլուծություն»:
Աղիքային հիվանդություններով հիվանդները պետք է հատկապես զգույշ լինեն ձմերուկից։
Ձմերուկը հայտնի է նաև որպես միզամուղ միջոց։ Այն պարունակում է այն վատ մարսվող ածխաջրածին մանիտոլը, որը ջուր է քաշում աղիքներից և երիկամների գլոմերուլներից։
ՄԱՆՐԱՄԱՍՆԵՐԸ՝