Մի ոչնչացրեք ձեր ուղեղը. 3 մթերք, որոնց մասին ավելի լավ է մոռանալ ընդմիշտ

Միացրեք մեզ Telegram-ում

1. Հրուշակեղենի կրեմ (և նմանատիպ միջուկներ) և այն պարունակող մթերքներ

Շաքարի և տրանս ճարպերի համադրությունը ուղեղի սպանիչ է: Այն հաճախ սրվում է ներկանյութերի, բուրավետիչների և կոնսերվանտների ավելացումով:

Հրուշակեղենի կրեմի բաղադրիչները աղիքներում ներծծվելուց հետո գնում են ուղիղ դեպի ուղեղ և զգալի վնասում (և ժամանակի ընթացքում՝ խցանում) նրա արյունատար անոթները, հանգեցնելով ատրոֆիայի և բջիջների մահվան։

2. Թթու վարունգ

Դրանք ներառում են ցանկացած ապրանք, որը կարելի է երկար ժամանակ պահել աղի բարձր կոնցենտրացիայի պատճառով: Դա կարող է լինել խոզի ճարպ, միս, երշիկ, ձուկ, բանջարեղեն, սունկ, խոտաբույսեր: Ամենաշատ աղը կուտակում են միսն ու մսամթերքը։

Բարձր կոնցենտրացիաների աղը խտացնում է արյունը, խախտում նրա կազմը, դանդաղեցնում արյան շրջանառությունը և բացասաբար է անդրադառնում ուղեղի կենսաէլեկտրական պրոցեսների վրա։

3. Ուժեղ ալկոհոլ

Բազմաթիվ ուսումնասիրություններ ցույց են տալիս, որ թունդ ալկոհոլը ուղղակի կործանարար ազդեցություն ունի ուղեղի բջիջների վրա՝ առաջացնելով սպիտակուցային միացությունների ոչնչացում, ցիտոպլազմայի քանակի նվազում, օրգանելների (ներառյալ միտոքոնդրիաների) վնաս և բջիջներում նյութափոխանակության խանգարումներ։ Բացի այդ, ինչպես աղը, այնպես էլ թունդ ալկոհոլը խտացնում է արյունը և, ինչպես շաքարը, վնասում անոթների պատերը։

ՄԱՆՐԱՄԱՍՆԵՐԸ՝

Կիսվել սոց․ ցանցերում ՝
Goodblog