Բժիշկը զգուշացրել է աղի մթերքների պատճառով սրտի վրա ճնշման ավելացման մասին

Միացրեք մեզ Telegram-ում

Աղի մթերքները վնասակար են սրտի համար, ուստի նման մթերքները պետք է սահմանափակվեն սննդակարգում։ Համապատասխան զգուշացումն արել է սննդաբան Ալեքսեյ Բերեզնիկովը։


Օրվա աստղագուշակ


Բերեզնիկովի խոսքով՝ աղի մթերքները օրգանիզմում ջուր են պահում։ Այս առումով նկատվում է շրջանառվող արյան ծավալի աճ։ Սա հանգեցնում է սրտի վրա սթրեսի ավելացման: Այսպիսով, սննդակարգում աղի մթերքները պետք է սահմանափակվեն։ Ալկոհոլը բացասաբար է անդրադառնում նաև մարդու հիմնական մկանների աշխատանքի վրա։

Ամենավտանգավոր ալկոհոլային խմիչքներից մեկը գարեջուրն է։ «Դա խաթարում է ճարպային նյութափոխանակությունն ու հանգեցնում սրտի ճարպակալության, որը կարող է հանգեցնել հանկարծակի մահվան», — բացատրել է բժիշկը:

Ինչ վերաբերում է սրտի համար օգտակար մթերքներին, ապա դրանք ներառում են ճարպեր: Սակայն նման սնունդ կարելի է օգտագործել միայն երիտասարդ տարիքում եւ աթերոսկլերոզի բացակայության դեպքում, փոխանցել է «ՌԻԱ Նովոստին»։

«80-ականներին Կրեմլի բժիշկները խորհուրդ էին տալիս Կենտրոնական կոմիտեի անդամներին ամեն առավոտ մի կտոր խոզի ճարպ ուտել՝ սրտի առողջության համար»,- նշել է մասնագետը։

ՄԱՆՐԱՄԱՍՆԵՐԸ՝

Կիսվել սոց․ ցանցերում ՝
Goodblog