Աղի մթերքները վնասակար են սրտի համար, ուստի նման մթերքները պետք է սահմանափակվեն սննդակարգում։ Համապատասխան զգուշացումն արել է սննդաբան Ալեքսեյ Բերեզնիկովը։
Օրվա աստղագուշակ
Բերեզնիկովի խոսքով՝ աղի մթերքները օրգանիզմում ջուր են պահում։ Այս առումով նկատվում է շրջանառվող արյան ծավալի աճ։ Սա հանգեցնում է սրտի վրա սթրեսի ավելացման: Այսպիսով, սննդակարգում աղի մթերքները պետք է սահմանափակվեն։ Ալկոհոլը բացասաբար է անդրադառնում նաև մարդու հիմնական մկանների աշխատանքի վրա։
Ամենավտանգավոր ալկոհոլային խմիչքներից մեկը գարեջուրն է։ «Դա խաթարում է ճարպային նյութափոխանակությունն ու հանգեցնում սրտի ճարպակալության, որը կարող է հանգեցնել հանկարծակի մահվան», — բացատրել է բժիշկը:
Ինչ վերաբերում է սրտի համար օգտակար մթերքներին, ապա դրանք ներառում են ճարպեր: Սակայն նման սնունդ կարելի է օգտագործել միայն երիտասարդ տարիքում եւ աթերոսկլերոզի բացակայության դեպքում, փոխանցել է «ՌԻԱ Նովոստին»։
«80-ականներին Կրեմլի բժիշկները խորհուրդ էին տալիս Կենտրոնական կոմիտեի անդամներին ամեն առավոտ մի կտոր խոզի ճարպ ուտել՝ սրտի առողջության համար»,- նշել է մասնագետը։
ՄԱՆՐԱՄԱՍՆԵՐԸ՝