Հում ձու ուտելու գրեթե բոլոր օգուտները զրոյացվում են սալմոնելոզի և սննդի սուր վարակի բարձր ռիսկի պատճառով: Ասել է հիգիենիստ Ալեքսանդրա Մետվեենկոն։
Օրվա աստղագուշակ
Սալմոնելայով սննդային թունավորման ախտանիշները ներառում են ստամոքսի ցավեր, փորլուծություն, փսխում և ջերմություն: Դրանք հայտնվում են վարակի վարակվելուց վեց ժամից վեց օր հետո և կարող են տևել չորսից յոթ օր բակտերիայով վարակված սնունդ ուտելուց հետո:
Ձվերը ուտելուց առաջ ջերմային մշակմամբ հնարավոր է խուսափել նման խնդիրներից։ Ձվի մակերեսին կարող են լինել վնասակար բակտերիաներ, ուստի ուտելուց առաջ արժե այն մանրակրկիտ ողողել։
Ի դեպ, գյուղական ձվերն ավելի հաստ կեղև ունեն, բայց այս դեպքում բակտերիաներ հավաքելու վտանգ դեռ կա։
Հում ձուն խորհուրդ չի տրվում արյան բարձր խոլեստերինով տառապող մարդկանց։ Սա կարող է առաջացնել աթերոսկլերոզ կամ հրահրել անոթային հիվանդություն: Հում ձուն վտանգ է ներկայացնում երեխաների օրգանիզմի համար։ Քանի որ այն դեռ ամուր չէ, նրա համար ավելի դժվար է դիմակայել վնասակար բակտերիաներին։
ՄԱՆՐԱՄԱՍՆԵՐԸ՝