Դատարկ ստամոքսին մեկ բաժակ սուրճ խմելը կարող է առաջացնել այրոց և մարսողության խանգարում, ասում է սննդաբան Ռոբ Հոբսոնը: Նրա կարծիքը մեջբերում է Daily Mail-ը։
Օրվա աստղագուշակ
Ըստ Հոբսոնի՝ սուրճը բարձր թթվային ըմպելիք է, որը կարող է գրգռել ստամոքսի լորձաթաղանթը, առաջացնել թթվային արտադրություն և առաջացնել տհաճ ախտանիշներ:
Դիետոլոգը կարծում է, որ այս ազդեցությունից կարելի է խուսափել, եթե հրաժարվեք դատարկ ստամոքսին սուրճ խմելու սովորությունից և այն օգտագործեք ինչ-որ ուտեստի հետ։ Այնուամենայնիվ, ոչ ամեն մթերք է վերացնում այրոցի և մարսողության խանգարման վտանգը, ըստ shantnews-ի՝ զգուշացրել է Հոբսոնը:
Նա ասել է, որ թեթև նախուտեստները, ինչպիսիք են՝ տոստը, բանանը, ընկույզը լավագույնն են: Ծանր ու յուղոտ ուտեստների համար նա խորհուրդ է տվել ընտրել այլ ըմպելիք, քանի որ երբ դրանք մարսվում են, ստամոքսում ավելի շատ թթու է արտադրվում։
Եզրափակելով՝ Հոբսոնը նշել է, որ սուրճի նկատմամբ արձագանքը կախված է օրգանիզմի անհատական առանձնահատկություններից, ուստի շատերը կարող են այն խմել դատարկ ստամոքսին՝ չվախենալով առողջության համար։ Եթե տհաճ ախտանիշները պարբերաբար ի հայտ են գալիս, դիետոլոգը խորհուրդ է տվել սննդակարգից հեռացնել այս ըմպելիքը կամ զգալիորեն նվազեցնել դրա օգտագործումը։
ՄԱՆՐԱՄԱՍՆԵՐԸ՝