5 մթերք, որոնք «սիրում» է քաղցկեղը, և ցավոք, դրանք ուտում են գրեթե բոլորը

Միացրեք մեզ Telegram-ում

1. Նրբերշիկը և վերամշակված միսը կարող են մեծացնել քաղցկեղի առաջացման վտանգը, քանի որ դրանք պարունակում են որոշակի նյութեր, որոնք կարող են վնասակար լինել մեր օրգանիզմի համար: Օրինակ՝ միսը մշակելիս առաջանում են նիտրիտներ և նիտրատներ (սրանք կոնսերվանտներ են), որոնք կարող են վերածվել նիտրոզամինների (իսկ դրանք քաղցկեղածիններ են, կարող են վնասել մեր գեները և առաջացնել բջիջներում փոփոխություններ, ինչը կարող է հանգեցնել քաղցկեղի զարգացման):


Օրվա աստղագուշակ


2. Տրանս ճարպեր պարունակող մթերքները կարող են հանգեցնել քաղցկեղի առաջացման ռիսկի բարձրացման, քանի որ դրանք ազդում են մեր նյութափոխանակության վրա և կարող են բորբոքում առաջացնել մարմնում: Նման մթերքների հաճախակի օգտագործումը կարող է հանգեցնել նաև գիրության, խոլեստերինի մակարդակի բարձրացման, հիպերտոնիայի…

3. Շաքարավազ. Ապացուցված չէ, որ շաքարն ինքնին կամ քաղցրավենիքի օգտագործումը կարող է քաղցկեղ առաջացնել, սակայն, ըստ Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպության, ավելորդ քաշը (և չափից շատ շաքարը կարող է առաջացնել գիրություն) կարող է մեծացնել քաղցկեղի որոշ տեսակների զարգացման ռիսկը:

4. Վերաօգտագործված յուղով եփած սնունդ (հանդիպում է ռեստորաններում և սրճարաններում): Յուղի կրկնակի օգտագործումը կարող է հանգեցնել նրա կազմի փոփոխության, ակրոլեինի և այլ վնասակար նյութերի կուտակման, որոնք մեծացնում են քաղցկեղի առաջացման վտանգը (ակրոլեինը պոտենցիալ քաղցկեղածին և թունավոր նյութ է): Սա կարող է առաջացնել ԴՆԹ-ի վնաս, ինչպես նաև խթանել ուռուցքների և քաղցկեղի բջիջների զարգացումը: Ուստի խորհուրդ է տրվում տապակելու համար միևնույն յուղը մի քանի անգամ չօգտագործել։

5. Քաղցրացուցիչները, արհեստական ​​գույներն ու բուրմունքները կարող են մեծացնել քաղցկեղի առաջացման վտանգը՝ մարմնի վրա իրենց պոտենցիալ վնասակար ազդեցության պատճառով:

ՄԱՆՐԱՄԱՍՆԵՐԸ՝

Կիսվել սոց․ ցանցերում ՝
Goodblog