ԶԳՈՆ ԵՂԵՔ. Քաղցկեղի առաջացման 10 հիմնական պատճառ, որոնց մարդիկ առնչվում են ամեն օր

Բոլորն էլ լավ գիտեն,  թե ինչպիսի շահույթ են   բերում քաղցկեղածին հիվանդությունների բուժման համար օգտագործվող դեղամիջոցները: Նույն պատճառից  ելնելով էլ, քաղցկեղի առաջացման մի քանի գլխավոր պատճառներ  գաղտնի են պահվում հասարակությունից:

 

makeyourlifehealthier.com-ը ներկայացրել է  քաղցկեղ առաջացնող  մի քանի հիմնական պատճառներ:

 

1.  Կաթի ու մսի մեջ առկա հորմոնները

Արհեստական հորմոնները, որպես  կենդանիներին տրվող սննդային հավելումներ, օգտագործվում են մի շարք ֆերմերների կողմից: Դա կատարվում է մսատվությունն ու կաթնատվությունը բարձրացնելու համար:  Իսկ մարդկանց մոտ առաջացած բորբոքումները, դեպրեսիան, քաղցկեղն ու մի շարք այլ հիվանդություններ  հանդիսանում են այդ հորմոնների հետևանք:

2.  Մամոգրաֆիա, ատամնաբուժական ռենտգենյան ճառագայթներ, օդանավակայանների սկաներներ
Նախքան  նմանատիպ որևէ պրոցեդուրա կատարելը, բժիշկը պետք է կրծքավանդակի վրա  դնի պաշտպանիչ կափարիչ, որպեսզի պաշտպանի այն ճառագայթներից: Բոլոր այդ վնասակար ճառագայթները երբեմն մահացու են ու  կարող են առաջացնել  քաղցկեղ:

3.  Հակաքրտինքային միջոցների մեջ ալյումինի առկայությունը

Կրծքագեղձի քաղցկեղը շատ դեպքերում առաջանում է թևատակերի շրջանից, այսինքն այն հատվածից, որտեղ մարդիկ առվել շատ են օգտագործում հակաքրտինքային միջոցներ:Այդ բոլոր միջոցները պարունակում են ալյումին, այդ պատճառով  մասնագետները խորհուրդ են տալիս սկսել օգտագործել տնային պայմաններում պատրաստվող դեզոդորանտներ:

4.  Թունավոր կոսմետիկա

Հաճախակի մեր կողմից օգտագործվող կոսմետիկան պարունակում է կուպրում ու նավթ: Քսելով այն դեմքի վրա, մենք նպաստում ենք քաղցկեղածին բջիջների  համար նպաստավոր միջավայրի ստեղծմանը: Որպեսզի կարողանաք ձեզ պաշտպանել, սկսեք օգտագործել տնային պայմաններում  բուսական միջոցներից պատրաստված կոսմետիկ միջոցներ:

 

5.  Սոյայի ու  եգիպտացորենի մեջ առկա  գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմ

Սոյայի կաթն ու սոյայի մթերքները  հարուստ են գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմներով, այդ պատճառով մասնագետները խորհուրդ են տալիս դադարել այն օգտագործել: Նրանք պարունակում են   հեմագլյուտինին, որը վերածում է արյան կարմիր գնդիկներն(էրիտրոցիտներին)  մակարդուկների: Սոյան կարող է նաև բարձրացնել օրգանիզմում էստրոգենի մակարդակը: Այդ պատճառով գնեք միայն օրգանական կաթ:

 

6.  Արհեստական քաղցրացուցիչներ

Ասպարտամը կամ աղիքային ցուպիկը(E.coli բակտերիա) հանդիսանում է արհեստական քաղցրացուցիչների բաղկացուցիչ մաս: Այն առկա է  մաստակի բոլոր տեսակներում, դեղորայքային միջոցներում ու  մի շարք սննդամթերքներում: Վերջինիս փոխարեն մասնագետները խորհուրդ են տալիս օգտագործել ցորենի ածիկ, թխկու օշարակ,  օրգանական շաքար, մեղր և այլն:

7.  Ֆտորացված ջուր

Նման ջուրը իրականում թուլացնում է իմունային համակարգը:

 

8.  Դեղորայքներ ու   պատվաստանյութեր

 

Աշխատեք վարել առողջ կենսակերպ ու օգտագործել այնպիսի սննդկարգ, որոնք կօգնեն կանխել քաղցկեղը: Խուսափեք դեղամիջոցներից:

9.  Արհեստական գունանյութեր, սննդային հավելումներ ու կոնսերվանտներ

Կոնսերվանտները «խեղդում» են  օրգանիզմի բջիջներն ու վերածում են դրանք քաղցկեղածին բջիջների: Բոլոր սննդային հավելումներն արտադրվում են լաբորատորիաներում, այդ պատճառով նման տեսակի սննդային հավելումներից ցանկալի է խուսափել : Սկսեք օգտագործել մրգեր, լոբի, ցորեն ու սերմեր: Հարկավոր է  խուսափել նաև տուփերով ու բանկաներով վաճառվող սննդամթերքներից:

10.              Օճառ, շամպույն, մածուկ,  քսուքներ

Ինչպես արդեն նշեցինք,  այդ բոլոր միջոցները, որոնք մենք քսում ենք մաշկին, հայտնվում են արյան մեջ: Եվ այդ նույն ճանապարհով  արյան մեջ ներթափանցած  գունանյութերն ու մի շարք այլ կասկածելի բաղադրիչներ կարող են առաջացնել քաղցկեղ: Այդ պատճառով աշխատեք գտնել նրանց փոխարինող  օրգանական միջոցներ:

Կիսվել սոց․ ցանցերում ՝
Goodblog - Ժամանցային բլոգ