Որոնք են Սուրբ Ծննդյան սեղանի գլխավոր ուտեստները

Հունվարի 6-ին հայ ժողովուրդը տոնում է Հիսուս Քրիստոսի ծնունդը։


Օրվա աստղագուշակ


Սուրբ Ծնունդը նույնպես ունի իր ավանդական ուտեստները։

Տոնի գլխավոր ուտեստը ձուկն է, որը կարելի է պատրաստել տարբեր ձևերով, սակայն նախապատվությունը տրվում է խաշած տարբերակին:

Մյուսը չրեղենով ու չամիչով համեմված բրինձով փլավն է: Բացի այդ, պատրաստվում է տապակած կանաչի: Սեղանին են լինում նաև աղանդերի տարբեր տեսակներ՝ տնական գաթա, չրեր, ընդեղեն:

Ծննդյան տոնը շնորհավորում են կարմիր գինով, որը խորհրդանշում է Քրիստոսի արյունը:

Կիսվել սոց․ ցանցերում ՝
Goodblog - Ժամանցային բլոգ