Բժշկական գիտությունների թեկնածու, վիրաբույժ և ուռուցքաբան Իվան Կարասևն անվանել է մի մթերք, որը մեծացնում է քաղցկեղի առաջացման վտանգը։ Այս մասին նա հայտարարել է Առաջին բժշկական ալիք YouTube-ի ալիքին տված հարցազրույցում։
Նրա խոսքով, կոլոռեկտալ ուռուցքաբանության դեպքերի մեծ մասի պատճառ է հանդիսանում յուղոտ մսի և պահածոների անվերահսկելի օգտագործումը։
Բժիշկը նշել է, որ այս մթերքն օգտագործելուց հետո մարսողության գործընթացը «միշտ չէ, որ համարժեք է ընթանում»։ «Ֆերմենտացման արտադրանքները մնում են, որոնք ճշգրիտ կերպով նպաստում են աղիքների քրոնիկ բորբոքմանը: Խորհուրդ է տրվում միս ուտել ոչ ավելի, քան շաբաթը մեկ անգամ։ Ավելի լավ է գնալ դեպի ձուկը»,- ընդգծեց նա։